Türkiyenin En büyük SanaL Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En büyük SanaL Forumu

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR

YazarMesaj
Admin
Yönetici
Yönetici
Admin

HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR Empty
MesajKonu: HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR   HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR Icon_minitimePerş. Tem. 24, 2008 12:47 pm

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün (SYDGM) Sosyal Yardım ve Proje Destek Faaliyetlerinin Etki Analizi Araştırması Raporu'na göre, yardım ve proje desteği alan bölgeler içinde Güneydoğu Anadolu yüzde 39.8 payla ilk sırada yer aldı. Yardım alan illerin başında ise yüzde 24.4'le Diyarbakır başı çekti.

Rapora göre, en fazla yardım alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni yüzde 13.9 ile Doğu Marmara, yüzde 9.26 ile Batı Karadeniz, yüzde 7 ile Akdeniz izledi. En az yardım ise yüzde 1.3 ile Batı Marmara'ya yapıldı. Yardım alanların illere göre yardımda yüzde 24.4 ile Diyarbakır başı çekti. Diyarbakır'ı yüzde 15.35 ile Mardin, yüzde 8 ile Bursa, yüzde 6.8 ile Samsun izledi. Raporda, yoksullukla mücadelede Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne özel önem verilmesi gerektiği vurgulanırken, yardım alanlar içinde en büyük orana sahip illerin arasında Samsun'un da yer almasına dikkat çekildi. Araştırmaya göre, görüşülenlerin yüzde 73.6'sı aile yardımı, yüzde 18.83'ü aile yardımı, yüzde 4.62'si ise sağlık yardımı ve özürlü yardımı alıyor.

-YARDIMLARIN YÜZDE 35.8'İ YAKACAK OLARAK VERİLİYOR-

Yardımların yüzde 35.8'inin yakacak, yüzde 21.46'sının gıda, yüzde 17.75 şartlı nakit transferi eğitim yardımı, yüzde 15.77'sinin sosyal destek nakdi yardım şeklinde verildiği ortaya çıktı. Gıda yardımı alanların yüzde 64.24'ü yardımın yaşamlarını rahatlattığını düşünürken, yüzde 18'i yaşamların kolaylaşmadığını belirtti. Bir kere verilen gıda yardımlarını yüzde 45.46'sı yetersiz bulurken, yüzde 37.24'ü yeterli buldu.

Yardım alan kişilerin yüzde 39.1'i az gelişmiş ilçe merkezinde, yüzde 28.7'i az gelişmiş il merkezinde, yüzde 14.8'i de gelişmiş ilçe merkezlerinde yaşadığı ortaya çıktı. Yardım alan ailelerin yüzde 63'ünda en az bir kişi çalışırken, ailede çalışan olmayan aile oranı ise yüzde 25.2 seviyesinde olduğu belirlendi. Yardım alanların yüzde 30'u 251-500 YTL arasında, yüzde 25.02 150 YTL'den az, yüzde 24.17'si ise 150-250 YTL aylık geliri bulunuyor.

-OKUR-YAZAR OLMAYANLARIN DAHA FAZLA YARDIM ALIYOR-

Yardımı alanların yüzde 70.4'ü kadın, yüzde 29.6'sının da erkek olduğu görüldü. Eğitim durumlarına bakıldığında da yüzde 47.69'unun okur-yazar olmadığı dikkat çekerken, yüzde 33.33'ünün de ilkokul mezunu olduğu belirlendi. Raporda, eğitim düzeyinin azaldıkça yoksulluk düzeyinin de artığı belirtilirken, yardım alanların meslek edindirme kurslarına yönlendirilmelerinin ve daha sonra proje destek programları içinde desteklenerek işyeri sahibi edindirilmelerinin yoksulluğu engellemede etkin bir araç olabileceği kaydedildi. (ANKA)

HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR Herkes-diyarbakir-a-yardim-ediyor_o
http://genc.hareketforum.biz

HERKES DİYARBAKIR'A YARDIM EDİYOR
1 sayfadaki 1 sayfası